Мениджър за един ден - ПГИ и Областна управа

 

Ученици от ПГИ – Сливен управляваха Областна управа Сливен за един ден.

Областна администрация - Сливен се включи в националната инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт България” - „Мениджър за един ден”, като предостави възможността на четирима ученици да прекарат един работен ден в администрацията. Събитието се провежда под патронажа на Министъра на финансите на Република България и дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на държавните институции, на бизнес средите и неправителствените организации.

Ученици от ПГИ “Проф.Д-р Димитър Табаков” заеха следните постове: Динко Динев от 12 „а” клас днес беше областен управител на област Сливен за един ден, негови заместници бяха Айше Джашева от 12 „в” клас и Виктория Шипкалиева от 12 „а” клас, а Надя Симеонова, също от 12 „а” клас – експерт за връзки с обществеността.

Работният ден на четиримата започна в 9.00 ч. сутринта с традиционната оперативка на ръководството на администрацията, на която бяха обсъдени задачите за деня. Всеки от участниците в инициативата продължи работния си ден в кабинета на съответния си титуляр, чиято роля днес изпълняваше. Те от своя страна ги запознаха с работата в своето направление и с дейността си.

„Тази година, ние, учениците, взели участие в инициативата „ Мениджър за един ден” се докоснахме до професионализма и невероятната работна атмосфера на Областна администрация – Сливен. Смятаме, че това е един добър старт за всеки млад и амбициозен човек, целящ да се докаже на професионалната сцена. Благодарни сме за възможността, която ни се предостави и за незаменимия опит, който придобихме. Вярваме, че това е предпоставка за нашата бъдеща професионална реализация”, споделиха на раздяла младежите.

Областният управител благодари на учениците за смелостта да заемат за един ден тази отговорност да бъдат управляващи и пожела на учениците успех в по-нататъшната реализация.

Телефони за контакти с отговорните институции в случай на дете жертва или в риск от насилие:


- Телефон 112: Национална система 112 -  за спешни повиквания - в случаите на реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имуществото;

- Отдел "Закрила на детето": за община Сливен - O44/62-57-25, 62-50-83; за община Котел - 0453/4-23-O9; за община Нова Загора - O457/6-21-33; за община Твърдица - 0454/4--38, 4-42

- РИО – Сливен - 044/611-020, 0879600399 - Илонка Толева


Научете още!